TOKİ’de aidat eylemi

Kategori: - - 13:33

eylem

Maşuk TOKİ diye bilinen Karaköprü ilçesi Seyetantepe mahallesinde bir araya gelen TOKİ konutlarında oturan sakinler yüksek aidat ve site yönetiminin yeterli hizmetin verilmemesi nedeniyle site yönetiminin bina sakinlerine devrini istediler. Toki Aidat Eylemi

TOKİ MAĞDURLARI

Şanlıurfa İli Merkez İlçesi Maşuk Bölgesi 3. Etap 1017 Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşinden oluşan proje tamamlanmış ve hak sahiplerine peyder pey teslim edilmişti. Teslimatlar 2016 yılı içinde tamamlanmıştı.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi TOKİ konutlarının bulunduğu Seyrantepe Mahallesi sakinleri bir araye gelerek “Site yönetimi” nce alınan ücretlerin yüksekliğine tepki göstererek ellerinde pannkarla “Site Yönetimi istemiyoruz” diye sloğan attılar. Site sakinleri adına hazırlanan yazılı açıklamaya Emre Felhan okuyarak toplanma gerekçelerini anlattı. Toki Aidat Eylemi

Site Yönetimi vatandaşları tehdit ediyor

Felhan; Site yönetimine dar gelirliler için 79 lira, orta gelirliler için 104 lira aidat belirlenmiştir. Bin 17 konutun olduğu düşünülürse yaklaşık toplanan para 100 bin lirayı bulmaktadır. Biz bu yapılan ödemeler rağmen temizlik, çevre düzenlemesi, hidrofor, asansör ve benzeri şeylerin eksik olduğunu görüyoruz. Site yönetiminin bu paraları nereye harcadığından haberdar bile değiliz. Site için aidatların çok yüksek olması halkın bunu verecek gücü olmaması nedeni ile site sakinleri olarak site yönetiminin kaldırılmasını ve binaların kendi yöneticilerini seçmesini istiyoruz. Hizmet alamıyoruz. Site yönetimi vatandaşları tehdit ediyor.defalarca emlak konutu aradık. TOKİ’yi aradık buna rağmen olumlu bir sonuç alamadık. Yönetimin size sakinlerine devrini istiyoruz. Geçici olan site yönetiminin görev süresi dolmuştur. Dedi.

Sahipsiz bir mahalleyiz

Başbakanlık BİMER’e site sakinleri yazılı müracaatta bulundu. Dilekçede; yaklaşık 15 bin kişilik Şanlıurfa’nın karaköprü ilçesi seytantepe mahallesinde ikamet etmekteyim. Hemen hemen her gün elektrik kesintisi sorunuyla karşıkarşıyayız. Kesilen sadece elektrikle kalmıyor. Dairelere su pompalanabilmesi için elektrik gerekmekte yani sonuç olarak elektrik yok ise suyunuz da zyok. Yetkililerde sağolsun her hangi bir müdahele de , yardımcı olma çabasında bulunmuyor. Sonuç olarak da sahipsiz bir mahalleyiz. Ancak oy zamanı gelince çıkıp milletin karşısına el pençe durup oy dilinmeyi bilir bizim yetkililerimiz side de sesimizi duyurabileiceğimizden umutsuz bir şekilde yazıyorum. inşallah yüzümüzü kara çıkartırsanız da bu mahallenin sahipsiz olmadığını bize gösterirsiniz.

Aidat paraları nerelere gidiyor

Şanlıurfanın Karaköprü İlçesine bağlı Maşuk bölgesinde yapılan TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar site yönetiminden şikâyetlerini söyle dile getirdi. Site sakinleri ; Maşuk TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar 2 yıl zorunlu olmak üzere yönetilmek için TOKİ ve Emlak Konut tarafından görevlendirilen 561 konutları olarak ismi geçen blokların site yönetimindeki idarecilerin kendilerinin yaşadığı sıkıntıları çözemediğini dile getirdiler. Vatandaşlar 561 konutlarının site yönetimini telefonla aradıklarında ulaşamadıklarını, yönetim binasında kimsenin bulunmadığını belirterek “Bizler her ay en aşağı yaklaşık 100 TL aylık ücret veriyoruz, ancak ne çöpler toplanıyor ne asansörler çalışıyor, nede su sızdıran kalorifer, muslukları tamir ettirebiliyoruz. Sızan sulardan dolayı yer parkeleri ve duvar sular içinde, evde yaşanan maddi zararın kim tarafından karşılanacağını da meçhul bizim yetkililerden tek isteğimiz 500 e yakın evden alınan aidat paraları nereye gidiyor? site yönetimi adı altında faaliyet gösteren sözde yetkililer neden görevini yapmıyor.? Neden ulaşamıyoruz? Neden evlerimiz sular içerisinde?Dediler.

Etiketler:, , , , ,

Bir yanıt yazın