2020 İstanbul TOKİ olimpiyatları!

Kategori: - - 18:51

cuneyt-ozdemir

Cüneyt Özdemir Radikal Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde Olimpiyatlar‘da spora olan destekten çok inşaat kısmıyla ilgilenilmesine dikkat çekti…

Dünyanın herhangi bir yerinde yeni açılan bir lokantayla ilgili yapılan habere baktığınızda doğal olarak o lokantada yenilecek yemekler, mutfaktaki aşçı konuşulur değil mi? Ne de olsa insanlar o mekâna karınlarını doyurmak için gidecekler. Oysa bizde yeni açılan lokantalarla ilgili çıkan haberlere bakarsanız genelde lokantanın tasarımcısı hatta iç mimarının konuşulduğunu görürsünüz. Konu bir türlü yemeğe gelmez.

İşte 2020 Olimpiyatları’na talip olmamızı da ben aynen buna benzetiyorum.

2012 Olimpiyatları’nda neredeyse madalyada sıfır çeken bir ülke olarak tarihe geçmek üzereyiz ama gözümüz 2020 Olimpiyatları’nı İstanbul’a getirip getiremeyeceğimizde.

Ekonomik geleceğini memleketteki inşaat sektörüne bağlayan bir hükümet için oldukça anlamlı bir hedef. Gelin görün ki sportmence olduğunu söylemek mümkün değil.

Bu olimpiyatlarda milli kafile olarak çuvallamamızın hesabını verecek tek bir yetkili bile ortada yokken bilmem fazla mı naif konulara takılıp kalıyorum.

Geçen gün gazetelerimizde Çin’de çocukların hangi şartlarda olimpiyatlara hazırlandığı bir kara propaganda nesnesi olarak veriliyordu. Neredeyse çocukları döverek olimpiyatlara hazırlayan Çinli hocaları görünce doğal olarak öfkeleniyordunuz. Yine de aynı haberden, beğensek de beğenmesek de Çin’in bir olimpiyat projesi olduğunu ve bunun daha çocuk yaşta başlatıldığını da öğreniyorduk.

Bizim böyle bir projemiz var mı sahi?

Ya da hiç oldu mu?

Yakın dönemde en büyük olimpiyat başarımızı Bulgaristan’da yetişen Naim Süleymanoğlu’nu Türkiye’ye kaçırarak aldığımızı düşünürsek ‘devşirme sporcular’ hariç hiç olmadı diyebiliriz.

Filenin sultanları, potanın perileri gibi keşke atçılığın prensleri, optimistin prenseslerini de yetiştirebilseydik. Başka ülkelerin engelli sporcuları ile derece aradığı olimpiyat oyunlarında biz ulaşa ulaşa Derya Büyükuncu ile olimpiyata katılma rekoruna ulaşabildik. Eğer 2020 Olimpiyatları’nı İstanbul’a getirtebilirsek inşaat sektöründe TOKİ statları ile ne kadar övünsek az olacak. Gerisi teferruat zaten.

Radikal/Cüneyt Özdemir

Etiketler:, , ,

Bir yanıt yazın